زیپو كالا: مدیر دفتر بازرگانی خارجی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: ۷۰ درصد واردات كشور كالاهای سرمایه ای است.
به گزارش زیپو كالا به نقل از ایسنا، فرهاد نوری در مراسم تجلیل از صادركنندگان نمونه استان اظهار نمود: طی هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد رشد در تجارت خارجی داشته ایم.
وی با اشاره به اینكه بنگاه های اقتصادی به صورت شبانه روزی كار می كنند، اضافه كرد: امروز باید از تمام اعضای چرخه تولید قدردانی نمود. امیدواریم نسل های آتی كه چرخ تولید را در دست می گیرند با نگاهی علمی پیگیر مبحث باشند.
نوری با اشاره به اینكه الان در یك نبرد چریكی و پارتیزانی قرار داریم و وضعیت عادی نیست، افزود: دشمن هوشمندانه پیش می رود و ما هم باید با ذكاوت حركت نماییم ازاین رو هماهنگی و عرضه راهكارهای علمی برای افزایش تولید و صادرات پرارزش باید در دستوركار قرار گیرد.
مدیر دفتر بازرگانی خارجی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح كرد: حالا هر تن صادرات به صورت متوسط ۴۰۰ دلار به فروش می رسد و هر تن محصول وارداتی را ۱۴۰۰ دلار خریداری می نماییم كه این شكاف باید كاهش یافته و كالاهایی با ارزش افزوده بالاتر صادر شود.
وی اظهار داشت: حدود ۷۰ درصد واردات كشور كالاهای سرمایه ای و واسطه ای است كه باید مدیریت تقاضا در واردات را با مدیریت ارزهای صادراتی پیوند داد.
نوری اظهار نمود: بازگشت ارز به كشور از محل درآمدهای پتروشیمی و شركت های مشابه نیمه دولتی كافی نیست و برخی شیوه نامه های صادرات و واردات اشكالاتی دارد كه باید اصلاح شوند. نحوه بازپرداخت ارز هم با مشكلاتی روبرو است كه می بایست در جلسات مشترك با بخش خصوصی كاهش یابند.
مدیر دفتر بازرگانی خارجی سازمان توسعه تجارت ایران افزود: صادرات دارای دو جنبه علمی و هنری است. به لحاظ استفاده از روش های نوین بازاریابی علم و عبور از تحریم ها هنر به حساب می آید.
وی با اشاره به اینكه در سازمان توسعه طی سال ۹۸ مشوق هایی برای مشاركت بنگاه های صادراتی در نمایشگاه های خارج كشور لحاظ شده است، اضافه كرد: همینطور اگر صادركنندگان، تسهیلات بانكی با نرخ عرف روز ۱۸ درصد را دریافت نمایند بین ۴ تا ۶ درصد به وی بازگردانده می گردد.
نوری خاطرنشان كرد: در جهت كمك به نقدینگی هم بخشی از هزینه های بازاریابی بنگاه ها پوشش داده شده و با عنایت به محدودیت های منابع تلاش داریم كه هدفمند باشند و مشوق های غیرمستقیم را با سرعت بیشتری پیش ببریم.