به گزارش زیپو كالا معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینكه در حوزه های دانشی غذا به شدت وابسته هستیم، اظهار داشت: باید در این عرصه بازار را پس بگیریم.
به گزارش زیپو كالا به نقل از ایسنا، سورنا ستاری امروز در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ایران فارما و صنایع دارویی وابسته كه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به اینكه ارزش تولیدات حوزه بیوتكنولوژی در عرصه دارو حدود ۱.۲ میلیارد دلار است، اظهار نمود: همیشه می گویم حوزه بیوتكنولوژی و دانشی گویی در خون ایرانی هاست و به شكلی ما ژنتیكی در آن برتری داریم و در صادرات این فرآورده ها بسیار موفق بوده ایم و ۴۵ تا ۵۰ درصد صادرات دانش بنیان كشور در عرصه بیوتكنولوژی اتفاق می افتد و بیوتكنولوژی نماد افتخار كشور است و سرمایه گذاری چند صد میلیاردی در آن اتفاق می افتد و این نشان داده است اكوسیستمی پویا و فعال در این عرصه داریم.
وی افزود: از سال قبل برنامه ویژه ای در حوزه مقابله با تحریم ها داریم و بر همین مبنا ۲۷ داروی بیولوژیك، ۵۰ داروی شیمیایی، ۵۷ ماده اولیه و ۳۵ رقم محصول دارویی از جانب شركت های دانش بنیان تولید شده است كه این اقلام مجموعا ۵۷۰ میلیون دلار ارزبری داشته است.
ستاری با اشاره به اینكه یكی از اقدامات جدی ما پیگیری معافیت های مالیاتی شركت ها بخصوص شركت های بزرگ حوزه بیوتكنولوژی است، افزود: كاری كه ما از دو سال قبل آغاز كردیم، این بود كه معافیت های مالیاتی همه را به حوزه R&D منتقل كردیم. در عین حال وزارت بهداشت هم كمك زیادی در حوزه پشتیبانی از تولید داخلی شركت های دانش بنیان انجام می دهد و همه در عرصه دارو و تجهیزات پزشكی حامی تولید داخل هستند. این دوره یكی از دوره های استثنائی است و باید از این فرصت استفاده نماییم.
ستاری با اشاره به اینكه در كشور در حوزه غذا به شدت وابسته هستیم، اظهار داشت: فكر می نماییم كه غذای كشور را خودمان تولید می نماییم، اما در حوزه بیوتك و دانشی غذا بسیار وابسته هستیم.
وی افزود: حجم زیاد داروهای دام و طیور و آبزیان و اصلاح ژنتیكی و شیوه سنتی مان در این عرصه بسیار اذیت می كند. همین اتفاقی كه در حوزه دارو افتاده و حدودا بحث مهاجرت افراد مطرح عرصه های داروسازی و حوزه های مرتبط آن خیلی كم شده كه نتیجه فعالیت شركت های دانش بنیان است. بر همین مبنا ما یك برنامه جدی هم در حوزه داروهای دام، طیور و آبزیان و به صورت كلی غذا داریم؛ چونكه این حوزه بسیار بكر است و باید به آن ورود كرد. ما هم در این زمینه كمك می نماییم.
ستاری تصریح كرد: هرچند كه در این حوزه شبكه های بسیار جدی وارداتی وجود دارد، اما باید مبارزه نماییم و این حوزه و بازار آنرا پس بگیریم.
وی با اشاره به اینكه ما دانش ورود به حوزه دانشی غذا را داریم، اظهار داشت: بطور قطع از نظر تكنولوژیك پیچیدگی حوزه انسانی را ندارد، اما حجم واردات و تنوع محصولات آن بسیار زیاد است. ازاین رو ما آمادگی داریم كه به حوزه دانشی غذا وارد شویم و برایش برنامه هم داریم. بر همین مبنا از كسانی كه در حوزه بیوتكنولوژی داروهای انسانی كار می كنند، می خواهیم به این حوزه هم وارد شوند.