زیپو كالا: استاندار مركزی با اشاره به اینكه تكلیف سرمایه گذار جدید هپكو حداكثر تا ۱۰ روز دیگر مشخص می شود، از پرداخت حقوق سه ماه معوق كارگران این شركت تا آخر این هفته خبرداد.
به گزارش زیپو كالا به نقل از مهر، سیدعلی ضیا امروز (شنبه ششم مهرماه) در برنامه «فرمول یك» میزبان سید علی آقازاده، استاندار استان مركزی برای گفتگو درباره حواشی كارخانه هپكو بود.
آقازاده در ابتدا اظهار داشت: بهمن ۹۷ آخرین باری بود كه به هپكو سر زدم و در این ۶، ۷ ماه اتفاقی در هپكو نیفتاد كه باردیگر سر بزنم.
وی در پاسخ به این پرسش ضیا كه چرا استاندار كه به صورتی رئیس جمهور استان است، نتوانسته مشكل هپكو را حل كند، اظهار نمود: استاندار نفر اول دولت در استان است اما اختیارات خاص و تعریف شده ای دارد، همانطور كه در زمینه امور مالیاتی وظایف رئیس جمهور هم محدود و تعریف شده است. هپكو نیز درگیر مسائل قانونی زیاد و پیچیده ای است. در سازمان خصوصی سازی اختیارات در واگذاری هپكو كاملا تعریف شده است و سازمان خصوصی سازی در بررسی واگذاری سهام دولت اختیار تام دارد.
استاندار مركزی افزود: در طول دو سال قبل ارتباط كامل و جامعی با هپكو و بیشتر از مدیران با كارگران تماس داشتیم. در طول دو سال قبل جلسات زیادی را با منتخب كارگران برگزار كردیم چون خانواده هپكو فقط هزار نفر پرسنل دارد. به مردم استان اعلام می كنم بیشتر از اینكه با مدیران هپكو در تماس باشیم با كارگران از هر قشری در تماس بودیم و اطلاعات كاملی داشتیم.
آقازاده با اشاره به اینكه كارگر تضمین، امنیت شغلی و حقوقی می خواهد، اشاره كرد: كارگر می خواهد از آینده مجموعه ای كه در آن كار می كند نگرانی نداشته باشد اما وقتی می بیند مدیریت نمی تواند دغدغه هایش را برطرف كند صدایش در می آید. من وقتی به استان رفتم، شاهد حقوق عقب افتاده ۶ ماهه بودیم و با كمك خود كارگران و دستگاه های ملی مثل وزارت اقتصاد، صنعت و معدن و تجارت، بانك ملی كه عمده بودجه را تامین می كند و سازمان خصوصی سازی توانستیم طی سه چهار ماه حقوق روز كارگران را به صفر برسانیم.
وی تصریح كرد: آن چیزی كه به صورت رسمی پرداخت نشده حقوق سه ماه است؛ تیر و مرداد و شهریور. ضمن اینكه باید در طول سال یك یا دو بار به كارگران لباس و پاداش پرداخت گردد اما حقوق رسمی شان فقط سه ماه پرداخت نشده است.
استاندار مركزی درباره حواشی تجمع كارگران در راه حركت قطار توضیح داد: دو هفته قبل ساعت ۸ بامداد متوجه شدیم كارگران شاهراهی كه تهران را به اهواز وصل می كند در شهر صنعتی اراك بسته اند. بلافاصله شورای تامین را تشكیل دادیم و تا ساعت یك به نمایندگان كارگران گفتیم حرفتان را قبول داریم و مسئولان به دنبال رفع مشكل هستند. اما رفع مشكل هپكو پیچیدگی های قانونی دارد و موارد آن باید طی شود. پس از ساعت ۱ شورای تامین به كارگران آگهی داد. چون بنا بر قانون كارگران می توانند تجمع و اعتراض كنند اما بستن راه مدلول و مفهوم خوبی ندارد.
آقازاده افزود: اما كارگران به این نكته توجهی نكردند. ما با حدود ۱۵۰ نفر از كارگران كه شاید در بینشان مردم عادی هم بودند، صحبت كردیم و كارگران در شعارهایشان اعلام نمودند ما می خواهیم استاندار را ببینیم اما به رغم اینكه شرایط طبیعی نبود تصمیم گرفتم به جمع كارگران بروم و اعضای شورای تامین هم آمدند. بلندگو دستی آوردند و من و فرمانده سپاه و دادستان و فرمانده نیروی انتظامی به داخل جمعیت رفتیم و یك ساعت با آنها صحبت كردیم.
وی اشاره كرد: در این مدت بعضی از دوستان هم ما را نواختند. ما هم فقط سكوت كردیم و به آنها گفتیم ما ۹۹ و نیم درصد با شما در همه مسائل هپكو همراه هستیم و خواهشمندم این نیم درصد اختلاف نظر كه بستن راه عمومی است و كار درستی نیست بپذیرید. دو قطار مسافربندی كه ۵۰۰ نفر آدم در آن است، منتظرند كه رد بشوند. زن و مرد و بچه و پیرو جوان و بیمار هستند. پس از این حرفها، خیلی ها رفتند و فقط ۶۰، ۷۰ نفر آمدند. من به قطار سراسری گفتم در فاصله ۵۰۰ متری جمعیت بایستد و از آنها خواستم اجازه بدهند مسیر باز شود.
استاندار مركزی اشاره كرد: یك ساعت و نیم دو ساعت صبر كردم و نزدیك غروب به نیروی انتظامی دستور دادیم بدون درگیری به كارگران فشار بیاورد كه ریل باز شود. این عملیات فقط ۳۰ ثانیه طول كشید و تمام استنادات آن هست و طی این ۳۰ ثانیه برخی فقط زمین خوردند. اما درباره اینكه كسی كتك بخورد من به ضرس قاطع می گویم چنین چیزی نبوده نیست. ما چندین بار آگهی دادیم و این اتفاق نیفتاد.
استاندار مركزی درباب سرنوشت این كارخانه اعلام نمود: قرارداد كارخانه توسط سازمان خصوصی سازی فسخ شده و به دنبال سرمایه گذار بهتر كه لزوما می تواند خصوصی هم نباشد هستیم و این مساله نیز ظرف ۷ تا ۱۰ روز آینده مشخص می شود. هركسی بیاید با یك ضمانتنامه بانكی باید تضمین بدهد كه حقوق كارگران را می دهد و قطعات كارخانه را تامین می كند. واگذاری دو تا سه ماه طول می كشد. مدیر هپكو دارد كار می كند و قرار نیست تولید بخوابد. بلافاصله پس از پرداخت حقوق كاركنان به دنبال آغاز كار هستیم و كار دشوار است و قطعات باید به اندازه مكفی جمع شود تا به تولید انبوه برسیم. تا آخر سال حقوق ها را مرتب پرداخت خواهیم كرد و معوقه ای نخواهیم داشت.
آقازاده درانتها اظهار داشت: از خانواده هپكو عذرخواهی می كنم. گرچه این كارخانه مالك خصوصی دارد اما مسئولان دولتی هم مسئول هستند و باید از همسر و فرزندان آنها عذرخواهی نماییم. در هپكو دولت واقعا كاره ای نیست و بخش خصوصی عنان و مدیریت هپكو را به دست گرفته اما ضعیف بوده و نتوانسته ولی ما خودمان را سهیم می دانیم و عذرخواهی می نماییم.