عضو انجمن ژئوتکنیک ایران اظهار داشت: ۵ تا ۱۰ درصد تجهیزات صنعت برق نیاز به مقام سازی دارد که باتوجه به شرایط مختلف در استانها هزینه اجرای این طرح متفاوت می باشد.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، امین کاوه امروز در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و فاضلاب و بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از سال قبل بحث مقاوم سازی و بهینه سازی دکلها را مقابل سیلابها در قالب طرحی در نظر گرفتیم اظهار داشت که تلاش شده تا کارهای فناورانه در اولویت باشد در بحث فرونشست که یکی از موضوعات اصلی صنعت برق در آینده خواهد بود کارهای صورت گرفته و الان با برق منطقه ای های برخی استانها پروژه های را در حال اجرا داریم.
وی ادامه داد: هم اکنون مشاور یک پروژه برق منطقه در استان کرمان هستیم و اطلس فرونشست ارائه شده و تعدادی از دکلها به طول ۲۳۰ کیلومتر را مانیتور می نماییم و در همین راستا طرحی را برای مقاوم سازی ارائه می دهیم.
عضو انجمن ژئوتکنیک ایران با تاکید بر این که در بحث فرونشست طرحهای خوبی را در نظر داریم که برای نخستین بار ارائه شده است در این طرح تلاش شده بر بحث نشست همگن در صورت وقوع فرونشست مدیریت شود. چونکه فرونشست سبب می شود که تاسیسات برقی از مدار بیرون بروند و ما اهتمام داریم که با ایجاد سازوکاری بتوانیم بدون این که به شبکه لطمه وارد شود ودر زمان بحران برق از مدار بیرون رود شبکه را اصلاح نماییم.
کاوه با اشاره به بحث سبک سازی سازه های صنعت برق اظهار داشت: سازه هایی که حالا در صنعت برق ایجاد می شود با طرحهای حدود ۳۰ و ۴۰ سال پیش است یعنی ۴۰ سال است در طرحها بازبینی صورت نگرفته در این راستا نیز توانستیم در بحث اصلاح طرحها بهینه سازی را انجام دهیم و این امکان وجود دارد که در ساخت هزینه سازه های عمرانی صنعت برق ۲۰ درصد کاهش داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه عمر سازه در دنیا حدودا ۴۰ تا ۵۰ سال است اظهار نمود: سازه های برقی در ایران حتی با ۶۰ و ۷۰ سال نیز فعالیت دارند که نیازمند اجرای طرحهای مقاوم سازی هستند ما یک کار مهمی که باتوجه به وضعیت کشور در حال انجام داریم ایجاد طرحهای مقاوم سازی است از طرف دیگربا توجه به این که ایران با مسئله زلزله و احتمال رانش زمین سروکار دارد باید روی این مسئله فعالیت بیشتری صورت گیرد.
عضو انجمن ژئوتکنیک ایران با تاکید بر این که هم اکنون پروژه های جدیدی در زمینه فرونشست طی چند سال قبل در استانهای مختلف در دستو رکار قرار داده ایم اشاره کرد: در هرمزگان، فارس و کرمان این طرح اجرائی شد که پس از سیلابها شاهد بودیم هیچ مشکلی برای این سازه ها به وجود نیامد.
وی اشاره کرد: هم اکنون ۵ تا ۱۰ درصد تجهیزات صنعت برق نیاز به مقاوم سازی دارد که هزینه این مسئله در استانهای مختلف متفاوت می باشد بطور مثال در استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان که موضوع سیل بسیار جدی است می توان روی این مسئله بیشتر کار کرد. چونکه در این استانها بعد ا زوقوع هر سیل چندین دکل سقوط می کند علاوه بر این در استانهای شمالی و آذربایجان غربی که بحث رانش زمین مطرح شده می توان روی این مساله کار کرد.
کاوه با اشاره به اینکه تاسیسات پستها در مواجهه با زلزله نیازمند مقاوم سازی هستند اظهار داشت: این کار حالا در حال انجام می باشد و تمام فعالیتها را در عین بهره برداری انجام می دهیم در گذشته اینگونه بود اگر در یک منطقه سیل می آمد باید برای رفع اشکال برق از مدار خارج می شد اما در وضعیت فعلی می توان وضعیت را بدون خارج کردن برق از مدار اصلاح کرد.
بگفته وی هم اکنون در کشور سوریه، عراق فعال هستیم وموضوعاتی را برای همکاری با عمان و لبنان انجام داده ایم و امیدواریم این مذاکرات به نتیجه برسد.
دی
26