به گزارش زیپو کالا یکی از شرکتهای دانش بنیان با عرضه نرم افزارهای بومی بهینه سازی عملیات حفاری چاه های نفت و گاز در تلاش است تا صنعت حفاری کشور را به سمت بهره گیری از نسل چهارم فناوری های این حوزه با استفاده از هوش مصنوعی هدایت کند.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، حامد رحیمی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان فعال در حوزه بهینه سازی عملیات حفاری، اظهار داشت: صنعت حفاری احتیاج به حرکت به سمت فناوری نسل چهارم و هوش مصنوعی دارد که لازمه حرکت به این سمت، استفاده از روش های نوین هوش تجاری و ارزش آفرینی از داده ها است. نرم افزارهای طراحی شده در شرکت ما به صنایع کمک می نماید تا این عملیات ها را به شکلی بهینه تر انجام دهند.
وی ادامه داد: توسعه نرم افزاری جامع در زمینه بهینه سازی عملیات حفاری یکی از اقدامات شرکت است. این نرم افزار بر پایه هوش تجاری طراحی شده است و نقشی موثر در مدیریت و بهینه سازی پارامترهای مکانیکی و هیدرولیکی عملیات حفاری و انتخاب مناسب ترین مته دارد.
رحیمی، مهم ترین بحث در این نرم افزارها را استفاده از داده های چاه های پیشین یک میدان به منظور بهینه سازی پارامترهای حفر چاه آتی دانست و افزود: محصولات دانش بنیان این شرکت، شامل دو محصول نرم افزار جامع بهینه سازی عملیات حفاری چاه های نفت و گاز و عرضه خدمات بهینه سازی عملیات حفاری چاه های نفت و گاز می شود و این نرم افزارها از روش های هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و الگوریتم های بهینه سازی استفاده می نماید.
حیدری ضمن اشاره به هزینه عملیات حفاری چاه های نفت و گاز، اظهار داشت: عملیات حفاری در دکل های دریایی روزانه ۱۵۰ هزار یورو و در دکل های خشکی ۳۰ هزار یورو هزینه دارد که با استفاده از خدمات این مجموعه دانش بنیان، زمان حفاری۲۰ درصد بهبود می یابد. با عنایت به این که در کشور سالانه ۲۰۰ حلقه چاه حفاری می شود، این رقم سالانه باعث کاهش ۴ هزار میلیارد تومانی هزینه برای کشور می شود.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: به علت اینکه بخش اعظمی از قطعات و مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت حفاری توسط شرکتهای بین المللی و خارجی تولید می شود با کاهش زمان حفاری میزان مصرف این موارد هم کاسته می شود و به صورت غیر مستقیم باعث کاهش ارزبری کشور می شود.
منبع: zipokala.ir