شاخصهای بورسی وال استریت به رکورد تاریخی جدیدی دست پیدا کردند.
به گزارش زیپو کالا به نقل از بلومبرگ، ماه آگوست در مجموع، برای بورس های آمریکا ماه خوبی بود و با وجود برخی روزهای قرمز، شاخصهای بورسی تحت تأثیر اخبار مثبت در ارتباط با واکسیناسیون کرونا و احتمال توقف سیاست انبساطی فعلی بانک مرکزی قرار گرفتند. شاخصهای مهم بورس وال استریت موفق شدند رکورد تاریخی تازه ای را به ثبت برسانند و انتظار می رود با عنایت به احیای تدریجی اقتصادی و بازگشت به سطوح قبل از کرونا، شاهد ثبت روزهای خوب بورسی زیاد دیگری تا آخر سال جاری میلادی باشیم.
در دومین هفته از ماه جولای شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری در آمریکا با کاهش ۲۹ هزارنفری به ۳۶۳ هزار نفر رسیده که کمی فعالان بازار را نسبت به بهتر شدن وضعیت، حداقل در بازار کار امیدوار کرده است. این کاهش در حالی به ثبت رسید که انتظار می رود روند متقاضیان کماکان نزولی باقی بماند و به ۳۰۰ هزار نفر برسد. به صورت متوسط شمار متقاضایان هفتگی دریافت مزایای بیکاری آمریکا حدود ۲۰۰ هزار نفر بود که این رقم بعد از انتشار کرونا این رقم به سرعت رو به افزایش رفت.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ ماه منتهی به جولای با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۲ درصد رسید تا نرخ تورم باردیگر از سطح دو درصدی هدف گذاری شده بانک مرکزی فاصله گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به صورت متوسط ۲.۵ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۲ درصد بیشتر شده است. در مقایسه با ماه قبل، نرخ تورم در ۹ کشور کاهش و در ۱۶ کشور افزایش داشته است.
رشد منفی بخش خرده فروشی آن هم بعد از اوج گیری تورم آمریکا، سبب نگرانی فعالان بازار شده است. در ۱۲ ماه منتهی به جولای، رشد این بخش به منفی ۱.۱ درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد کمتر شده است. اقتصاد آمریکا وابستگی زیادی به بخش خرده فروشی دارد و حدود دو سوم کل بار رشد اقتصادی این کشور روی دوش آن است. انتظار می رفت رشد خرده فروشی منفی ۰.۳ درصد باشد اما این آمار، زنگ اخطار را به صدا درآورد.
آمارهای جدید از وضعیت اقتصادی چین سبب ناامیدی معامله گران شده تا جایی که علاوه بر افزایش نرخ بیکاری، تولیدات صنعتی به میزان محسوسی کاهش یافته است. نرخ بیکاری چین در ۱۲ ماه منتهی به جولای در شرایطی به ۵.۱ درصد رسیده است که در مقایسه با بازه مشابه منتهی به ماه قبل، نرخ بیکاری این کشور ۰.۱ درصد افزایش پیدا کرده است. این نرخ بیکاری که ۰.۱ درصد بیشتر از برآورد قبلی کارشناسان است، بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در این کشور در دو ماه اخیر به حساب می آید.
به دنبال کاهش شدید عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم سال جاری به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت مسکن آمریکا طی بازه زمانی فوق ۳۵۸ هزار دلار بوده که این رقم نسبت به سال قبل ۶۶ هزار و ۸۰۰ دلار بیشتر شده است.
روند احیای اقتصادی و خروج تدریجی از رکود ناشی از کرونا در خیلی از اقتصادهای بزرگ جهان به صورت امیدوارکننده ای ادامه داشته است. مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام نمود که در نتیجه کاهش محدودیت های کرونایی و پیشرفت در روند واکسیناسیون، اقتصاد این کشور در سه ماه منتهی به ژوئن ۴.۸ درصد رشد کرده که این عملکرد ۱.۲ درصد بیشتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به ماه قبل بوده است. این رشد اقتصادی، نیرومندترین رشد فصلی یک سال گذشته انگلیس بوده است.
بعد از چندین افزایش ماهانه متوالی، متوسط تورم بزرگ ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به جولای بدون تغییر نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۴ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در ۱۳ سال گذشته بوده، بیشتر از همه تحت تأثیر قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ چون که تورم بنزین به ۲۳.۸ درصد رسیده است. بعد از این بخش نیز، حمل و نقل با تورم ۶.۴ درصد قرار گرفته است.
تابحال بیشتر از ۲۱۲ میلیون و ۸۶۴ هزار و ۴۳۳ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۴۴۸ هزار و ۸۶۷ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۶۴۵ هزار و ۶۸ نفر، برزیل با ۵۷۴ هزار و ۵۷۴ نفر، هند با ۴۳۵ هزار و ۳۸ نفر، مکزیک با ۲۵۳ هزار و ۱۵۵ نفر و پرو با ۱۹۷ هزار و ۸۷۹ نفر بوده است.
دیوید اسپیکا – کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه گاید استون کپیتال – اظهار داشت: به صورت کلی، تمایل معامله گران به فروش سهام خود با بهبود چشم انداز اقتصادی خیلی کمتر از قبل شده است. با این وجود ریسک های زیادی وجود دارد که می تواند روند را به صورت کامل معکوس کند: گونه دلتا ویروس کرونا هم با عنایت به قدرت سرایت بالایش به یک نگرانی مهم تبدیل گشته است. ما نگرانی های تورمی و احتمال افزایش تنش ها بین چین و آمریکا را هم کماکان داریم.
بورس آمریکا
در وال استریت همه شاخص ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۵ هزار و ۳۸۶.۹۳ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۰۲ درصد صعود تا سطح ۴۴۸۵.۶۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۶۲ درصد افزایش در سطح ۱۴ هزار و ۹۵۷.۲۴ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۷۱۰۹.۰۲ واحد بسته شد. شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۰.۲۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۸۵۲.۷۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با پیشروی ۰.۸۶ درصدی در سطح ۶۶۸۳.۱۰ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۵۹ درصد بالا رفت و به ۸۹۶۸.۱۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۷۸ درصدی تا سطح ۲۷ هزار و ۴۹۴.۲۴ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۱.۰۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۱۰۹.۵۹ واحد بسته شد.
در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” صعود ۱.۴۰ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۸۳۵.۸۸ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۳۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۴۸۹.۹۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها نزولی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۴.۶۳ درصد افزایش به ۶۵.۶۴ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۴.۴۲ درصدی به ازای ۶۸.۷۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۱.۳۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۰۴.۵۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۱.۳۲ درصدی به ازای ۲۳.۶۸ دلار مبادله شد.
منبع: زیپو کالا