زیپو کالا: اصفهان مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که طی سال قبل بیش از ۳.۲ میلیارد دلار محصولات کشاورزی و باغبانی را به دنیا صادر کرده ایم، اظهار داشت: حوزه گل و گیاه قابلیت صادرات بیش از ۱۰ میلیارد دلار محصولات را دارد.
شاهین رستم پور، امروز (پنجشنبه- ۱۳ آبان ماه) در چهارمین جشنواره گل و گیاهان زینتی پاییزه در بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان، اظهار نمود: تغییر اقلیم به اجبار ما را به سمت تولید محصولات کشاورزی در فضاهای جدید همچون فضای گلخانه ای برده است.
وی با اعلان اینکه فضاهای جدید کشت گلخانه ای در استان اصفهان درحال توسعه است، اظهار داشت: استان اصفهان با داشتن بیش از ۲ هزار هکتار گلخانه، ۱۰ درصد از فضای گلخانه ای کشور را به خود مختص کرده است.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، مشاور وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: استان اصفهان بعنوان شاخص ترین استان کشور در تولید و عرضه محصولات کشاورزی مطرح است و محصولات تولیدی آن به کل کشور و خارج صادر می شود.
وی اشاره کرد: ما در تولید محصولات کشاورزی با قابلیت صادرات رشد چشمگیری داشته ایم و طی سال قبل بیش از ۳.۲ میلیارد دلار محصولات کشاورزی و باغبانی را به دنیا صادر کرده ایم.
رستم پور اشاره کرد: طی دو سال قبل با شیوع کرونا، بیشترین لطمه را حوزه گل و گیاه از این بیماری دید با این وجود این دوره بد طی شده و همچنان فعالان این حوزه پایدار و فعال می باشند.
وی اشاره کرد: باتوجه به رویکرد جهاد وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توجه ویژه به بخش باغبانی و گل و گیاه و به سبب توانمندی این بخش و وابستگی آن کمتر از سایر بخش هاست درخواست تلاش جدی تر در این عرصه را داریم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد: پیش بینی می شود حوزه گل و گیاه قابلیت صادرات بیش از ۱۰ میلیارد دلار محصولات را دارد.
آبی که از حوضه زاینده رود رفته باید برگردد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به کشاورزی استان که به سبب خشکسالی و بارگذاری بیش از اندازه بر منابع آبی زاینده رود امروز وضعیت خوبی ندارد، اظهار نمود: حالا چاره ای به جز مقابله و سازگازی با شرایط رانداریم، اما آبی که از حوضه زاینده رود رفته باید با تلاش مسئولان برگردانده شود.
مهرداد مرادمند اشاره کرد: استان اصفهان و زاینده رود از این بارگذاری اضافه و بیش از حد لطمه دیده و از طرف دیگر باتوجه به اقلیم خشک و نیمه خشک باید خودرا با شرایط موجود سازگار نماییم که یکی از این راه حل ها توسعه کشت گلخانه ای است.
وی با اشاره به پتانسیل بالای استان اصفهان در کشاورزی، اظهار داشت: اصفهان در تولید محصولات دام و طیور با وجود کم آبی رتبه نخست اول کشور را دارد، همین طور در بحث راه اندازی گلخانه این استان پیشرو کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در استان اصفهان ۲۳۴ هکتار گلخانه در تولید گل و گیاه زینتی فعال می باشند.
وی درباره فعالیت بازار گل و گیاه سپاهان، اظهار داشت: محصولات فساد پذیر همچون گل و گیاه زینتی باید تقاضا محور باشد نه عرضه محور، بدین سبب موضوع بازاریابی مطمئن و کاهش قیمت تمام شده در این بخش بسیار مهمست.
مرادمند همین طور با اشاره به حضور واسطه ها، اظهار داشت: اگر حضور واسطه ها در بازار گل و گیاه زیاد باشد، سبب گرانی محصول می شود، از طرف دیگر حمل و نقل و نیز عامل دیگر محصولات کشاورزی است.
وی کلید موفقیت این صنعت را ایجاد زنجیره ها دانست که در نهایت تولیدکننده نیز به سود خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر این که طی سنوات گذشته کرونا سبب لطمه به مشاغل مختلفی همچون کشاورزی شد، اظهار داشت: خوشبختانه حوزه کشاورزی و این بازار با پشت سر گذاشتن این لطمه به دنبال توسعه است و امیدواریم در فاز سوم این بازار، به موضوع آموزش توجه بیشتری شود.
حذف یارانه گیاهان زینتی در دوران کرونا
رئیس هیات مدیره بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان نیز در این مراسم با اشاره به این که امروز چهارمین دوره این جشنواره برگزار می گردد که باتوجه به دو جشنواره شب بو ششمین جشنواره در این محل درحال برگزاری است، اظهار داشت: این بازار در مساحت ۲.۵ هکتار بنا شده و به سالن های مجزا برای گیاهان فصلی، سالن ابزار و نهاده ها و… تقسیم می شود.
مصطفی آدینه اضافه کرد: این مجموعه از سال ۱۳۹۲ پی ریزی شده و در فازهای مختلف با حضور استانداران مختلف افتتاح شده و تنها چند درصد از فاز سوم این بازار تا زمان بهره برداری و افتتاح باقی مانده است، همین طور این بازار سبب اشتغال مستقیم ۴۰۰ نفر و اشتغال غیر مستقیم ۲۲۰۰ نفر شده است.
وی کم آبی را یکی از بزرگترین مشکلات تولیدکنندگان گل و گیاهان زینتی و بخش کشاورزی عنوان نمود و اظهار داشت: عمق چاه های ما از ۵ متر به ۱۴۰ متر بالا رفته و از طرف دیگر کیفیت آب آن افت کرده است و باید توجه داشت هر چه از کیفیت آب و خاک کم شود بر گل ها اثرگذار می باشد، بدین سبب خواهان جریان زاینده رود هستیم.
رئیس هیات مدیره بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان با انتقاد بر این که در دوران کرونا یارانه گیاهان زینتی حذف شد، اشاره کرد: مشکل دیگر فعالان این بخش نقدینگی است که به دنبال دریافت تسهیلات از بانک کشاورزی هستیم اما، نرخ تسهیلات بالا و حتی تا نرخ ۱۷ درصد است.
تولید ۳۰ میلیون گل فصلی و زینتی در خمینی شهر
فرماندار خمینی شهر نیز در این مراسم با اشاره به این که نزدیک ۲۰ ماه درگیر میهمان ناخوانده کرونا هستیم، اظهار داشت: شیوع این بیماری علاوه بر فوت خیلی از عزیزان ما، بر اشتغال و اقتصاد کشور اثر گذاشته و یکی از اصنافی که متضرر شده، همین صنف گل وگیاه بود که به سبب کنسل شدن خیلی از مراسم ها تقاضا برای گل و گیاه در خانه ها و مراسم ها کم شد.
علیرضا بصیری با اشاره به این که ۳۰ میلیون گل فصلی و زینتی در طول سال در شهرستان خمینی شهر تولید می شود، اشاره کرد: این شهرستان یکی از تولیدکنندگان برتر کشور است، همین طور با تولید سالانه ۱۲ میلیون گل شب بو، اولین تولیدکننده این گل در کشور است.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰۰ واحد گلخانه ای در ۸۰ هکتار فضا در این شهرستان، اظهار نمود: دراین گلخانه ها بیش از ۳ هزار اشتغال مستقیم و دو هزار شغل غیرمستقیم به وجود آمده که با فراهم شدن فضا و سرمایه گذاری بیشتر امکان فعالیت و اشتغال بیشتری وجود دارد.
فرماندار خمینی شهر با اشاره به این که بیش از ۵۰ نوع گل در بازار بین المللی گل و گیاه سپاهان تولید می شود، اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته امیدواریم قطعه A و C این بازار وارد کار شود.
وی با اعلان اینکه ۸۰ درصد تولیدات گل و گیاه این شهرستان به سراسر کشور صادر می شود و صادرات خارج کشور نیز داریم، اظهار داشت: علی رغم مشکلات کم آبی و خشکسالی این شهرستان ظرفیت خوبی در تولید گل و گیاه دارد.
بصیری در آخر با تاکید بر ضرورت اهتمام مردم این شهرستان در واکسیناسیون کرونا، اظهار داشت: امیدواریم مردم تزریق واکسن را به تاخیر نیندازند و با تزریق آن در مقابل ویروس کرونا مصون بمانند.