به گزارش زیپو کالا، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی بوده که قابل انتقال بین انسان و دام است. بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از راه تماس انسان با خون و بافت های دام آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی بوده که قابل انتقال بین انسان و دام است. بیماری توسط گزش کنه آلوده یا بوسیله تماس انسان با خون و بافت های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل می شود.
با توجه به آنکه ویروس در مقابل حرارت حساس است؛ بدین سبب به افراد سفارش می شود که از مصرف جگر خام و نیم پخته اجتناب کنند.
با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار بمنظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد بدون مجوز دام، انجام سم پاشی های ادواری دام و جایگاه، جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، بهسازی و اصلاح ساختار دامداری ها توسط دامداران، کشتار دام در کشتارگاه های مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام بصورت بدون مجوز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیش گیری از ابتلا به تب کریمه کنگو بشمار می رود.
لازم به ذکر است؛ با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.
منبع: زیپو کالا