فرزین: ریال دیجیتال بزودی عملیاتی می شود

به گزارش زیپو کالا، رئیس کل بانک مرکزی از شروع به کار ریال دیجیتال در آینده نزدیک اطلاع داد و اظهار داشت:

به گزارش زیپو کالا به نقل از مهر، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی امروز در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین اظهار نمود: امروز شبکه شتاب ما با دسترسی ۹۹ درصد و عملکرد کمتر از ۲ ثانیه یکی از حوزه های پیشرو در منطقه است.
وی اضافه کرد: بازار ارز توافقی و بسترهای فناورانه ریال دیجیتال با توانمندی جوانان ایرانی فراهم شده که باید به این توانمندی ها افتخار کرد.
فرزین خاطرنشان کرد: توسعه و مقررات گذاری نظام های پرداخت از وظایف اصلی تمام بانکهای مرکزی دنیاست.
وی تصریح کرد: به علت تحریم ها چالش هایی را در تعاملات بین المللی بانکی داریم اما سعی شده تا تعاملات برقرار باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: یکی از اقدامات در این خصوص، طراحی سامانه ای سی یومر ذیل اتحادیه پایاپای آسیایی است و سعی کردیم در بحث تحریم از چنین ابزارهایی استفاده نماییم.
وی اظهار داشت: به جای سوئیفت برای اعضای اتحادیه، ای سی یومر را طراحی کردیم که از استانداردهای سوئیفت هم در آن استفاده شده و از ۱۰ مهرماه هم عملیاتی شده است.
فرزین در ادامه ضمن اشاره به ارزهای دیجیتالی با اشاره به اینکه ریال دیجیتال در مرحله آزمایشی قرار دارد، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی بموقع در این عرصه ورود کرده است؛ بسیاری از کشورها از ریال دیجیتال استفاده می نمایند که می تواند کارآمدی نظام مالی کشور را افزایش دهد. برخی کشورها در مرحله تحقیقات هستند و وارد مرحله آزمایشی شده اند و ما هم در این مرحله هستیم و وارد آزمایشی شدیم و هم اکنون در کیش این کار را انجام می دهیم. به قول فرزین، ریال دیجیتال در بانکهای ملت؛ تجارت و ملی درحال استفاده است و در آینده ۵ بانک دیگر به آن استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: البته همیشه ابتدا تجارت و معاملات شکل می گیرد و بعد مقررات ها و تنظیمگری ها شکل می گیرد. اما با عنایت به تحریم ها می توانیم از این حوزه به خوبی بهره ببریم.
فرزین با اشاره به اینکه تنظیم گری و قانون گذاری در این عرصه در اولویت های ما قرار گرفته است، اظهار داشت: با عنایت به پرخطر بودن ارزهای دیجیتالی پرسش ها و موانع بسیاری مطرح است. این که این امکان وجود دارد در مدت کوتاه ارزش رمزارزی یک صدم شود مخاطرات زیادی دارد و سیستم بانکی را در پذیرش این مقوله محدود می کند؛ مثلا این پرسش مطرح است با عنایت به ریسک اینها، بانکها می توانند آنها را بعنوان وثایق بپذیرند؟
رئیس کل بانک مرکزی افزود: از آنجائیکه ارزهای دیجیتالی بسیار روی پول تأثیرگذار است باید مجدانه بر قانونگذاری در این عرصه اقدام نماییم.
وی اضافه کرد: مساله بعدی قانونگذاری کارگزاران این حوزه و همینطور ماینرها و ماینینگ است. برای ثبات مالی کشور ما نگران این حوزه هستیم و این وظیفه ماست.
فرزین در ادامه اظهار نمود: امروزه رمزپول ها در جهان توسعه پرشتابی دارند و استفاده های گوناگونی از آنها می شود. قاعده گذاری در حوزه رمزپول ها خیلی سخت است و تمام کشورها در ابتدا در این عرصه گرفتار چالش شده اند.
وی اضافه کرد: باید بتوانیم از کریپتوکارنسی ها در شرایط تحریمی استفاده نماییم. در قانون جدید بانک مرکزی، مقررات گذاری و نظارت بر کریپتوکارنسی ها برعهده بانک مرکزی قرار گرفته است.

استفاده از پول های ملی در تسویه مبادلات با اعضای بریکس

فرزین در ادامه ضمن اشاره به بریکس اظهار داشت: بریکس فرصت بسیار خوبی است تا تعاملات بین المللی خویش را حفظ نماییم چونکه به هر حال حقیقت اقتصاد ایران کاهش ارتباطات تجاری و بانکی با اروپا و آمریکا است.
وی اضافه کرد: بریکس سهم بزرگی در تجارت و مبادلات پولی و بانکی دارد و سعی کردیم نیازهایمان را از راه آن تأمین نماییم.
فرزین افزود: مبادلات ذیل بریکس ۴ محور اصلی دارد که نخستین آن سهم ارزهای محلی در مبادلات است که چین، روسیه و ایران در این راه حرکت کرده اند. همینطور مبحث دوم؛ تقویت همکاریهای بریکس در نظام های پرداخت است که یک پلت فرم تسویه برای آن طراحی شده و در مرحله مقدماتی است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، چارچوب پلت فرم بر مبنای تسویه با ارزهای محلی و پول ملی دیجیتال است.

اتصال شبکه ایران و روسیه برای سایر اعضای بریکس هم قابل اجرا است

فرزین خاطرنشان کرد: محور سوم تعامل ذیل بریکس، اتصال شبکه میر روسیه و شتاب ایران بود که فاز اول آن اجرایی شده و ۵ بانک به آن متصل شده اند و ۴ بانک دیگر درحال اتصال هستند. همکاری در این حوزه با روسیه می تواند با سایر کشورهای عضو بریکس هم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: همینطور با روسیه پیمان پولی امضا کرده ایم و با ریال و روبل معاملات را انجام می دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: چهارمین محور، توسعه استفاده از ریال دیجیتال است که از تحولات مهم سیستم بانکی به حساب می آید.
وی افزود: خیلی از کشورها از پول دیجیتال استفاده می نمایند و هم اکنون ۲۳ کشور همچون کره، چین، امارات، ترکیه و ایران در مرحله آزمایشی هستند. این کار منافع بسیاری دارد پرداخت را آسان می کند، قابلیت برنامه ریزی دارد و هوشمندی را ارتقا می بخشد.
تکمیل می شود…