به گزارش زیپو کالا، یک کارشناس انرژی اظهار داشت: سالانه شبکه گاز رسانی در تعداد کثیری از روستاها توسعه می یابد که این توسعه توأم با افزایش مصرف است.
حسن مرادی کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که تولید گاز نسبت به افزایش مصرف روند مطلوبی را نداشته است، اظهار داشت: در قواعد تولید صنعت دنیا یک قائده تولید و قائده دیگر مصرف است بر طبق این قائده اگر با سالهای قبل خودمان را مقایسه نماییم تولید چندان افزایشی نداشته است و آخرین اتفاق بهره برداری از فاز ۱۱ بوده است که به نسبت توانست تولید را بهبود ببخشد.
وی افزود: طی دو سال قبل لوله کشی استان سیستان و بلوچستان منطقه ای بسیار بزرگ صورت پذیرفت باآنکه به علت گرمای زیاد مصرف چندانی در زمستان ندارند با این وجود استفاده روزمره هم قابل بخشایش نیست.
این کارشناس انرژی افزود: اگر برنامه ریزی شده که استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز برخوردار کنید باید به فکر منابع آن هم بود که بخشی از آن توفیق الزامی به علت اتمام خط لوله صلح بود و این فرصتی برای استان ها بود که از این موهبت استفاده نمایند
به گفته وی، سالانه شبکه گاز رسانی تعداد کثیری از روستاها توسعه می یابد که این توسعه توأم با افزایش مصرف است.
مرادی ضمن اشاره به این که یکی از مهم ترین علل ناترازی گاز در ارتباط با ساخت و ساز بی رویه است، تصریح کرد: چه در کلان شهر تهران و چه در شهر های بزرگ دیگری که طرح هایی نظیر مسکن مهر دارد و خانه سازی سرعت فزاینده ای دارد، مشترکان جدیدی هم دارد به همین علت مصرف گاز هم روند افزایشی پیدا می کند. ازاین رو اگر مصرف گاز سالجاری را با حجم تولید سالهای گذشته مقایسه نماییم به ناترازی می رسیم.
این کارشناس انرژی افزود: در کشور ما شدت مصرف انرژی بسیار بالاست و در کمتر جای دنیا مصرف گاز به این شکل وجود دارد به صورتی که اخیراً شاهد بهره برداری لوکس و بی رویه از گاز در ساختمان ها و پاساژها هستیم که این بخش مصرف قابل توجهی را به خود مختص کرده است به همین علت با عنایت به قیمت اندک گاز باید از این نوع مصارف جلوگیری شود.
وی افزود: اگر مجموعه مصارف غیر متعارف و غیر استاندارد را کنار بگذاریم عدد قابل توجهی می شود که می تواند بخش اعظمی از ناترازی را جبران کند به همین علت میتوان گفت بخشی از ناترازی به علت عدم تولید مناسب و مصرف بی رویه است.
مرادی ضمن اشاره به این که بخاری های قدیمی منجر به هدر رفت گاز می شوند، افزود: مهم ترین پارامتر را میتوان وجود ۲۵ میلیون بخاری غیر استاندارد دانست که مصرف فاجعه آمیزی دارند و دولت های یازدهم و دوازدهم قول تبدیل داده بودند اما جز ۱۱ هزار واحد نتوانستند تعداد بیشتری را تعویض کنند.
وی در خاتمه افزود: متأسفانه به غلط دولت پیشنهاد سازمان بهینه سازی را داده است که مشکل را حل نمی کند، چونکه مشکل ما ایجاد سازمان و پست سازمانی نیست بلکه عدم رعایت از طرف دولت و بخش خصوصی است که باید با سازمان های موجود آنرا کنترل کند و اگر این کنترل وجود داشته باشد این ناترازی فاحش را شاهد نخواهیم بود.
منبع: zipokala.ir