پلت فرم های فروش طلا عملا اوراق می فروشند

به گزارش زیپو کالا، مدیرعامل بورس کالا با اشاره پلت فرم های موجود فروش طلا با عنایت به این که در بسیاری موارد امکان تحویل به میزان مورد نظر وجود ندارد اظهار داشت: عملا اوراق بهادار در این پلت فرم ها درحال معامله است.

به گزارش زیپو کالا به نقل از مهر سید جواد جهرمی مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در یک نشست خبری که درحال برگزاری است اظهار داشت: آینده بورس کالا در توسعه بازارهای مالی است و بجز خودرو و محصولات کشاورزی تقریبا تمام محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالا عرضه و معامله می شود.
وی افزود: بنا داریم سال آینده نسبت به ابزارهای مالی در بورس کالا اقدام نماییم.
به گفته جهرمی سال جاری عرضه نقره را در بورس کالا شروع کردیم و بنا داریم رویکرد توسعه ابزارهای مالی را پیش بگیرم.
این مقام مسئول افزود: سال قبل بطور میانگین رکورد حجم معاملات طلا از ۶۲ کیلو گرم در ماه به بالای ۸۰۰ کیلو گرم رسید.
جهرمی خاطرنشان کرد: ارزش شمش و سکه طلای موجود در خزانه های تحت نظارت بورس کالا نزدیک به ۲ میلیارد دلار (۱.۹) است.
وی اظهار داشت: وظیفه بورس کالا ابزار سازی است تا برای هرکس بسته به نیازش امکان سرمایه گذاری و معامله داشته باشد.
به گفته جهرمی حالا ۹.۳ تن نقره حجم سپرده شده نزد بورس کالا است.
وی ضمن اشاره به برنامه بورس کالا اظهار داشت: تأمین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد، توسعه زیر ساخت ورود کدهای سبدگردان (PRX) به بازار مشتق، توسعه تأمین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی، راه اندازی صندوق های چندکالایی، ارتقا زیرساخت معاملات و تسویه قراردادهای مشتقه و مالی، راه اندازی معاملات حق امتیاز: مجوز واردات خودرو بر مبنای قانون بودجه و مجوز معادن همچون برنامه هایی است اجرا می گردد.
جهرمی با تأکید براینکه پیش از این که بازار شمش طلا راه اندازی شود، دو سال مطالعه صورت پذیرفت اظهار داشت: با عنایت به این که طلای آب شده استاندارد مشخصی ندارد، صرفا فعالیت در شمش طلا پاسخگوی تمام نیازهای سرمایه گذاری است و مشکلات طلای آب شده را ندارد.
وی در مورد پلت فرم های موجود فروش طلا با عنایت به این که در بسیاری موارد امکان تحویل به میزان مورد نظر وجود ندارد اظهار داشت: عملا اوراق بهادار درحال معامله است.
جهرمی خاطرنشان کرد: ایجاد هرگونه صندوق و گواهی سپرده نیازمند گرفتن مجوز از شورای بورس است. بر مبنای قانون ضمن پیشگیری از صدور مجوزها پیگیر این هستیم که هرگونه معامله در این مورد به بورس منتقل شود.
به گفته این مقام مسئول پلت فرم ها فقط می توانند مصنوعات طلا (انگشتر و زیورآلات و …) بفروشند و چنین معاملاتی اصلاً مجاز نیست و ظرف هفته های آینده در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: این پلتفرمها در بهترین شرایط می توانند شمش های استاندارد کوچک ساخته و بفروشند مانند سکه های گرمی ولی به هیچ وجه نباید از آن نگهداری کنند و باید مبادله شود و نه به شکل اوراق بهادار مورد معامله قرار بگیرد، معاملات اوراق بهادار به غیر از چارچوب بازار بورس مجاز نمی باشد.
جهرمی افزود: مشکل دیگر این پلت فرم ها اینست که طلای آب شده به هیچ وجه همگن و یکسان نیست از کجا معلوم چه کسی چه طلای آب شده ای با چه خصوصیت ای خریده است؟
وی اظهار نمود: ساعات معاملات بورس کالا گام به گام با اولویت صندوق ها توسعه خواهد یافت.
مدیرعامل بورس کالا اظهار داشت: ساعات معاملات بورس کالا گام به گام با اولویت صندوق ها توسعه خواهد یافت. در مورد تعطیلات پیشبینی نشده هم باید اظهار داشت که قراردادهای مصادف با آن یا با جریمه مواجه می شود یا مورد فسخ قرار می گیرد که هر فسخ ۵ درصد جریمه دارد و خریداران مجبورند برای دلیلی که مقصر نیستند جریمه بشود. ما روزانه ۱۰۰۰ قرارداد باز داریم که در چنین روزهایی عملا ضررهای زیادی به خریداران تحمیل می شود.
به گفته این مقام مسئول در سال آینده بورس کالا مبادرت به تولید و صادر کردن شمش های گرمی با ضرب بورس کالا خواهیم کرد و شرایط تحویل آن اعلام خواهد شد.
بحث بعدی جمع آوری طلا و عرضه گواهی سپرده به افرادی که طلای خویش را به بورس کالا می سپارند تا به چرخه تولید وارد شود و کمیسیون فقهی در مورد این مورد و اجاره طلا درحال بررسی است.
جهرمی خاطرنشان کرد: همه شمش های ورودی به بورس کالا تست شده و بر مبنای میزان ورودی گواهی و مجوز صادر می شود و به هیچ وجه امکان خالی فروشی در بورس کالا وجود ندارد.
به گفته مدیرعامل بورس کالا خودرو های سنگین در بورس کالا عرضه می شود و در مورد خودرو های سبک هنوز درحال پیگیری هستیم. یک مسأله مهم در این مورد میزان عرضه هست که ضروری است طرف عرضه به اندازی کافی تقویت شود.
وی افزود: بورس کالا دماسنج است و عرضه و تقاضا را نشان داده است. بنابراین آن چه که در تابلو معاملات صورت می گیرد می تواند به سیاستگذار دید لازم را در مورد وضعیتی که در طرف عرضه و تقاضا وجود دارد، بدهد تا بتواند نسبت به تنظیم عرضه اقدام نماید یا تقاضا را کنترل کند.
ادامه دارد…

منبع: