به گزارش زیپو کالا برابر اعلام اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، کارفرمایانی که کارگران و اتباع خارجی غیر مجاز را به خدمت بگیرند بابت هر روز بکارگیری ۵ برابر حداقل دستمزد ۱۴۰۰ جریمه می شوند.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، در حالیکه سال قبل جریمه به کارگیری اتباع غیرمجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۳۱۸ هزار و ۴۰۰ تومان بود، این رقم از جانب اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای سال جدید، ۴۴۲ هزار و ۵۸۰ تومان اعلام شده است.
آنطور که مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار گفته تعیین مبلغ جریمه بر مبنای مصوبه شورایعالی کار در مورد حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ صورت می گیرد.
به گفته ابراهیمی، با عنایت به تعیین حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۸۸۵ هزار و ۱۶۵ریال، مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیر مجاز از نیروی کار خارجی استفاده نماید یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام نماید، به ۵ برابر حداقل دستمزد یعنی ۴ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۸۲۵ ریال برای هر روز اشتغال جریمه می شود.
وی همینطور تصریح کرد که در صورت استنکاف از پرداخت این جریمه، کارفرمایان مطابق با ماده ۱۸۱ قانون کار به محاکم قضایی معرفی می گردند.
به باعث ماده ۱۸۱ قانون کار هرگونه به کارگیری اتباع خارجی در واحدهای کارگاهی ممنوع و صراحتا اعلام شده کارفرمایانی که شهروندان بیگانه فاقد پروانه کار را به خدمت بگیرند یا در کاری غیر از آنچه در پروانه کارشان ذکر شده بپذیرند، برابر قانون از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس و پرداخت چند برابر دستمزد یک کارگر جریمه می شوند.
ماده ۱۲۱ قانون کار هم وزارت کار را مکلف کرده با رعایت شرایطی نسبت به صدور روادید با حق کار مشخص موافقت و پروانه کار صادر کند.
بدون تردید حضور نیروهای کار خارجی در ایران همانند حضور اتباع ایرانی در سایر کشورها امری طبیعی قلمداد می شود ولی مادامی که ورود نیروهای کار خارجی به کشور و حضور آنها در فعالیت های اقتصادی بدون مجوز و به صورت غیرقانونی صورت گیرد، می تواند باعث لطمه به بازار کار و اشتغال کشور شود.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا از نگاه خیلی از کارشناسان، کارفرمایانی که برای فرار از پرداخت حق بیمه و به علت ارزان بودن نیروی کار خارجی آنها را به خدمت می گیرند باعث از بین رفتن فرصتهای شغلی برای جویندگان کار و نیروهای کار داخلی می شوند و از این طریق فعالیت های اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهند.