به گزارش زیپو کالا، مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور ضمن رد ورود ۵۵۰ لاشه فاسد گوسفندی، اظهار داشت: از بندرعباس واردات لاشه گوسفندی نداریم.
به گزارش زیپو کالا به نقل از مهر، چندی قبل نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اعلام نموده بود، در واردات گوشت به علت عدم مدیریت، طبق گزارش منابع گمرک، حدود ۵۵۰ لاشه فاسد گوسفندی از راه گمرک بندرعباس وارد کشور شده و الان در شعبات بندرعباس درحال رسیدگی است.
در این ارتباط بهزاد منصوری، مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در جواب این پرسش که آیا ۵۵۰ لاشه فاسد گوسفندی وارد کشور شده است، اظهار داشت: در مورد این ۵۵۰ لاشه سازمان مبحث را پیگیری کرد. ما از بندرعباس واردات لاشه گوسفندی نداریم.
وی اضافه کرد: معمولا قطعات لاشه در بسته بندی یک کیلو گرمی و ۳ کیلو گرمی وارد می شود.
وی افزود: جدا از این موضوع، ما تمام محموله هایی که وارد کشور می شود از همه مرزهای کشور را بررسی می نماییم. گاهی اتفاق می افتد که از محموله ای که وارد شده بخشی مشکل دارد. این بخش از جانب سازمان دامپزشکی ضبط می شود و تعدادشان هم کم نیست. این امر طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان سازمان برای همین مساله در بنادر هستند، خاطرنشان کرد: در مورد این ۵۵۰ لاشه مبحث را پیگیری کردیم، چنین اتفاقی در بندرعباس نیفتاده است و چنین محموله ای به تعداد ۵۵۰ لاشه نداشتیم.
این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: معمولا بارها با هواپیما و به صورت مستقیم تهران می آید. اگر هم باری به بندرعباس بیاید که البته خود بندرعباس نمی آید؛ معمولا از راه شهر های همجوار صورت می گیرد تعدادش خیلی بیشتر از این عدد است.
منصوری اظهار نمود: اگر موردی هم داشته باشیم و ضبط نماییم از راه سازمان دامپزشکی اطلاع رسانی می شود، ولی ورود ۵۵۰ لاشه فاسد حقیقت ندارد.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور در جواب پرسشی دیگر بر مبنای این که امکان دارد این تعداد لاشه فاسد از راه قاچاق وارد بندرعباس شده باشد، اظهار داشت: این مورد از اسمش مشخص است و ما در جریان آن قرار نمی گیریم.
وی در رابطه با این مورد که آیا هنگام توزیع هم سازمان دامپزشکی از مبحث آگاه نمی گردد، اظهار نمود: مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور این را بشکل خاص از استان هرمزگان پیگیری کردم چنین اتفاقی در این استان رخ نداده است. یعنی گزارشی بر مبنای توزیع این گوشت ها نداشتیم.
وی افزود: البته این توضیح به این مفهوم نیست که گوشت مشکل دار وارد کشور نشود اما مطمئن باشید در مرز کارشناسان و مجریان سازمان با عنایت به بازدیدها و آزمایشاتی که انجام می دهند اگر موردی باشد قطعا با مبحث برخورد می کنند و جای نگرانی نیست.
منصوری در رابطه با این که آیا محموله های قاچاق قابل ردگیری و پیگیری است، اظهار داشت: گوشت چون کالایی فسادپذیر است قاچاق آن به این سادگی رخ نمی دهد. انجام آن به یک سری امکانات مانند سردخانه نیاز است؛ ضمن این که به سردخانه تنها هم نمی توان در بحث قاچاق خیلی اتکا کرد.
این مسئول دولتی خاطرنشان کرد: اما در ارتباط با دام زنده گاهی اوقات از مرزهای شرقی کشور امکان دارد بحث قاچاق اتفاق بیفتد. اما سازمان دامپزشکی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی طرحی را اعمال کرده که این معضل به حداقل برسد.
وی در توضیح این طرح اظهار داشت: واردات لاشه گرم را از پاکستان تسهیل کردیم و اتفاقی که قبلاً نمی افتاد یعنی گوشت گرم نمی آمد را جایگزین ورود قاچاق دام کرد.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امور بین الملل سازمان دامپزشکی کشور در انتها بیان نمود: بدین سان سال قبل حدود ۳۰ هزار تن لاشه گرم از پاکستان وارد شد. با انجام این امر برای قاچاق کنندگان صرفه اقتصادی نداشت که دام زنده را قاچاق کنند، چون گوشت گرم بشکل قانونی و بستری تسهیل شده وارد کشور شده و قدرت رقابت را از این گروه گرفته است.
منبع: زیپو کالا